BSO Sport, Spel & Bewegen

BSO Sport, Spel & Bewegen te Hurwenen

Sport, spel & bewegen gebruiken we als middel om het sociale gedrag te ontwikkelen. Maar ook de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen. Het is meer dan alleen deelnemen. Samen sporten, spelen & bewegen is leuk en leerzaam. Samenwerken en respect hebben voor zowel mede- als tegenstanders. Uiteraard is er ook tijd voor vrije sport, spel & bewegingsmomenten.

Je hoeft geen uitblinker te zijn, alle kinderen kunnen meedoen. De kinderen krijgen een gevarieerd, sportief programma aangeboden. Door samen te werken met verschillende sportverenigingen maken de kinderen kennis met de verschillende sporten. Dit is goed voor hun (talent) ontwikkeling en eventuele doorstroom naar een sportvereniging. Afgestemd op de talenten en wensen van het kind. De kinderen van de wat jongere leeftijden brengen we op een speelse manier de grondvormen van het bewegen bij zoals; werpen en vangen, rollen en vallen, lopen en springen. Zijn de kinderen al wat ouder? Dan laten we ze kennis maken met verschillende richtingen van sport- & spel. En geven we ze de vrijheid om mee te beslissen over activiteiten. Hieruit wordt al snel duidelijk waar de voorkeur ligt van het kind en waar hij/zij de meeste affiniteit mee heeft. Het aanbod van het programma is afhankelijk van de leeftijdsgroep en de samenwerking met professionals en sportclubs. Op de BSO benadrukken we vooral de vrijetijdsbesteding. We bieden een programma aan waarin kinderen kennis maken met verschillende (sport) activiteiten. Dit zorgt ervoor dat er voor de kinderen de mogelijkheid is hun passies en talenten te ontdekken. 

Locatie

Midden in een woonwijk, ligt het mooie sportcomplex van voetbalvereniging HRC’14 in Hurwenen. Op dit terrein met verschillende sportvelden bouwen we aan een geweldige plek waar kinderen na school ontvangen worden door betrokken en vaste pedagogisch medewerkers. Een plek waar kinderen thuiskomen na een dag school en waar ze uitgedaagd worden om nieuwe (sport) spellen te ontdekken. Gericht op buitenspelen, natuur en lekker bewegen. Actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven. Hierdoor leren kinderen met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.

We beschikken over een fantastische buitenruimte, met meerdere sportvelden. Deze buitenruimte ligt midden in een woonwijk en dus sprake van hoge sociale controle. Natuurbeleving is een belangrijk uitgangspunt in onze visie. Vanuit deze locatie zijn hier tal van mogelijkheden in het programma van BSO sport, spel  & bewegen staat garant voor uitdagende activiteiten, afwisseling, plezier en beweging. Het is de ideale manier om je lekker uit te leven na een schooldag. Een plek waar je ‘thuis’ komt na een dag school en waar je uitgedaagd wordt om nieuwe (sport) spellen te ontdekken.

 

Sitemap • concept door CreaGeorge / Website door MKB-WP | Copyright @ 2017