VVE

Voor- en Vroegschoolse Educatie

Sinds februari 2021 bieden we bij de Balledotjes VVE aan.
VVE staat voor “Voor-  en Vroegschoolse Educatie” en is speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen. VVE is een vorm van spelend leren. Kinderdagverblijf de Balledotjes werkt met het VVE  programma KIKI dat speciaal ontwikkeld is voor peuters. Door samen te spelen onder begeleiding van onze pedagogisch medewerksters ontwikkelen onze kindjes zich spelenderwijs. Een VVE-programma richt zich op meerdere gebieden.

Het omvat:  

  • Taalontwikkeling: Hierbij gaat het om woordenschat en het stimuleren van de beginnende geletterdheid.
  • Beginnende rekenvaardigheid: Hierbij gaat het om het leren tellen, het meten en de oriëntatie in ruimte en tijd.
  • Motorische ontwikkeling: Hierbij gaat het om het ontwikkelen van de grove en de fijne motoriek.
  • Sociaal-emotionele ontwikkeling: Hierbij gaat het om het stimuleren van zelfstandigheid, zelfvertrouwen en het samen spelen en werken.

Door VVE worden de voorwaarden ontwikkeld, die je kindje nodig heeft om goed voorbereid naar de basisschool te gaan. VVE biedt een kans aan kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken!

 

Voor wie is er VVE?
VVE is bedoeld voor kinderen die extra hulp nodig hebben om goed voorbereid naar de basisschool te gaan. Bijv. Kinderen die onduidelijk praten, teruggetrokken zijn of juist druk gedrag laten zien. Voor deze kinderen kan VVE net het steuntje in de rug zijn dat ze nodig hebben. Ook kinderen die thuis geen Nederlands spreken hebben veel baat bij VVE. Het kinderdagverblijf kan VVE adviseren, maar bij het consultatiebureau krijgt je kindje een definitieve VVE indicatie.

Wanneer is er VVE?

VVE wordt 16 uur per schoolweek aangeboden. In de schoolvakantie weken is er geen VVE. VVE wordt 4 dagen in de week aangeboden in blokken van 4 uur per dag.
Maandag 08:30 – 12:30 uur
Dinsdag 08:30 – 12:30 uur
Donderdag 08:30 – 12:30 uur
Vrijdag 08:30 – 12:30 uur

Wat zijn de kosten van VVE?
Bij het volgen van het VVE programma wordt 8 uur vergoed door de gemeente. Deze uren zijn kosteloos. De kinderopvangtoeslag voor de overige 8 uur is inkomstenafhankelijk. Het tarief voor de VVE is €8.46 per uur.

Wil je meer informatie neem dan een kijkje op: https://www.maasdriel.nl/data/downloadables/3/6/2/2/2020-peuteropvangtoeslag-voor-website-kopie-1.pdf

Sitemap • concept door CreaGeorge / Website door MKB-WP | Copyright @ 2017