De Ballelimo

Ons eigen unieke vervoersmiddel!

Sinds april 2013 hebben wij ons unieke vervoersmiddel gekregen; De Ballelimo. De kinderen hebben deze passende naam gekozen.

De Ballelimo is een elektrische bolderwagen, ontworpen voor De Ballebende en De Balledotjes. Het is de eerste elektrische bolderwagen waarmee een pedagogisch medewerker zelfstandig 10 kinderen op een veilige, comfortabele manier kan vervoeren. Deze bolderwagen wordt ingezet om kinderen bij school op te halen, maar we maken er ook veel leuke uitstapjes mee!

Alle leidsters hebben een rijinstructie gekregen en zijn goed geïnstrueerd om de Ballelimo te besturen en daarmee deel te nemen aan het verkeer. Op pad met de Ballelimo is altijd een feestje. Een en al plezier, je ziet onze Ballelimo’s al van verre aankomen. Mooie kleuren en vanuit de kinderen hard gelach en geklets uit de wagen.

De Ballelimo haalt een maximale snelheid van vijftien kilometer per uur en heeft twee versnellingen; de snelle ‘haas’ en de langzame ‘schildpad’.

“Het is vooral veel milieuvriendelijker en duurzamer dan een autobusje”, wat weer geheel in onze visie past. “De kinderen vinden het ook leuker en het is handiger en sneller, omdat je overal de weg binnendoor kan nemen en je zit lekker met z’n allen in de buitenlucht”. Mochten de weersomstandigheden minder zijn, is er een kap om de kinderen te beschermen tegen de kou en regen.

Je zult de Ballelimo vast weleens tegen komen, want we gaan er veel op uit! Zwaai jij dan ook even naar ons?

 

Sitemap • concept door CreaGeorge / Website door MKB-WP | Copyright @ 2017