BSO De Ballebende Rossum

 

BSO De Ballebende is een echte buiten BSO, buiten is het te beleven.

BSO De Ballebende heeft een eigen, unieke locatie met grote tuin (1000 m2). De locatie is gevestigd op Hogeweg 39B, op steenworp afstand van het kinderdagverblijf.
De locatie is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar.

Wij zien het kind als individu, ieder met zijn/haar eigen talent en hebben respect voor ieder kind.
We stimuleren de kinderen zo veel mogelijk buiten te zijn. Heerlijk uitwaaien na een lange dag school met als doel om zich bewust te worden van de natuur. Te zien wat er groeit, bloeit en leeft.
Het is ieder seizoen weer anders. De ruime tuin is speels ingericht, de kinderen kunnen buiten, onder de overkapping eten en drinken en er is zelfs een buitentoilet.
Elke dag worden er activiteiten georganiseerd zoals;

  • Struinen langs dijk en waal
  • In de moestuin zaaien en oogsten
  • Op pad met de Ballelimo
  • Het verzorgen van dieren
  • Op onderzoek in de natuur Ook zijn er binnen speelmogelijkheden;
  • Knutselen in de grote speelruimte
  • Spelen in de poppenhoek, met de autobaan
  • Relaxen in de boekenruimte

Kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door bij de BSO . Vrije tijd betekent speeltijd, tijd waarin het eigen initiatief van de kinderen voorop staat.
BSO De Ballebende splitst groepen boven de 10 kinderen op in onder- en bovenbouw. Dit wil zeggen dat iedere leidster haar eigen groepje kinderen opvangt na school in de gezamenlijke ruimte . Zo kunnen kinderen in alle rust na school met hun leeftijdsgenootjes iets eten en drinken en vertellen over hun schooldag. Vervolgens voegt de groep samen en brengen ze gezamenlijk de middag door naar ieders wens.
De BSO biedt opvang voor en na schooltijd en in de schoolvakanties. Schoolvakantie is een feestelijke periode waarin uitstapjes, workshops en sportactiviteiten niet mogen ontbreken. Er is in deze periode een aangepast programma voor de kinderen.

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel.
Daarom heeft ieder kind aan de kapstok een tas met buitenkleding en laarzen. 

Wij vinden het belangrijk dat kinderen en ouders zich prettig voelen op onze BSO, daarom bieden wij kleinschalige opvang met veel ruimte voor persoonlijke aandacht.
Wij hechten veel waarde aan een goed contact met de ouders. De leidsters hebben bij het ophalen tijd voor een overdrachtsgesprek. Mochten ouders behoefte hebben aan meer tijd is er de mogelijkheid voor een 10 minuten gesprek om rustig met de leidster van uw kind het een en ander door te nemen.

Sitemap • concept door CreaGeorge / Website door MKB-WP | Copyright @ 2017